Theaterconcert Oranjerie, Roermond

Zondag 14 April

Extra info:
Zondag 14 april a.s. zal Harmonie Crescendo een optreden verzorgen in Theaterzaal De Oranjerie te Roermond. Het optreden vindt plaats in het kader van de “Open Podium” concertreeks die de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen organiseert.
Crescendo neemt deel in de categorie “tips & tops” waarbij het concert wordt beoordeeld door de juryleden Jan Van der Roost, Danny Oosterman, Anno Appelo en Jacob de Haan. Na afloop heeft de dirigent een gesprek met de juryleden waarin de uitvoering wordt besproken, aandachtspunten worden gegeven maar ook de goede zaken worden belicht.

De LBM Muziekdag is gratis toegankelijk: U kunt dus vrij de Oranjerie binnenlopen!
Harmonie Crescendo treedt op om 13.40 uur en opent haar optreden met Mountain Thyme van Samuel R. Hazo. Het werk is gebaseerd op de Ierse folksong ‘The Braes of Balquhidder’
Het te beoordelen werk is El Arca de Noé, een symfonisch gedicht van de Spaanse componist Oscar Navarro. Deze ruim 20 minuten durende compositie is verdeeld in tien passages over de ark van Noach uit het boek Genesis.
“In het begin bevinden we ons op een verre berg waar Noach het nieuws ontvangt over de grote zondvloed die de hele aarde zal verwoesten. Na deze indringende woorden zien we een land met uitgestrekte valleien die het dierenrijk laten zien zoals de wilde dieren, het vogelrijk en het leven in de zee. Dan wordt het nacht en bevinden we ons binnen in de ark. Maar in die laatste uren op de aarde horen we plots kleine regendruppels die de storm aankondigen en plotseling kondigt een bliksemflits de ramp aan: de grote zondvloed! Een enorme storm verdelgt alles op zijn pad en vernietigt de aarde volledig terwijl er grote onrust heerst onder de dieren in de ark. Een explosie leidt uiteindelijk tot het einde van de grote zondvloed en er komt rust terwijl zich een nieuwe wereld opent voor Noachs ogen. Op de zachte golven van het water gaat de ark richting het nieuwe land.”

Wij hopen u in Roermond te mogen begroeten.


terug naar het overzicht

SPONSOREN