Harmonie Crescendo Beegden

Beegden Bevrijd! - Music for Freedom

Zaterdag 16 November om 20:00u

Extra info:

Tijdens het weekend “Beegden Bevrijd!” vindt op zaterdag 16 november in gemeenschapshuis ’t Leuke de muzikale totaalvoorstelling “Music for Freedom” plaats. Deze eenmalige uitvoering wordt verzorgd door Harmonie Crescendo met medewerking van BigBandBeeg uit Grevenbicht.

 

De rode draad door het eerste deel van deze avond is het verloop van de oorlogsjaren in Beegden: de bezetting, het dagelijkse leven, de onderduikers en de razzia’s, de invasie in Normandië die zijn schaduw vooruitwerpt, de doorstoot naar Zuid-Nederland, de bevrijding van het dorp en het land en de herdenking van de slachtoffers.

Harmonie Crescendo o.l.v. Martijn Pepels maakt gebruik van instrumentale en vocale solisten uit de Bigband en de muziek wordt verrijkt met treffende beamerbeelden. De verhaallijn wordt op een bijzondere manier gebracht door Peet & Maan in de vorm van historische anekdotes en oorlogsmemoires.

Na een korte pauze wordt het bevrijdingsfeest voortgezet met een spetterend optreden van BigBandBeeg o.l.v. Richard Didden. Deze Bigband timmert momenteel flink aan de weg en is geregeld te horen op vele festivals en evenementen.

 

Voor “Music for Freedom” zijn entreekaarten à €7,50 te koop via Drogisterij Delissen-ATEP in Beegden.

Terug naar het overzicht