Harmonie Crescendo Beegden

Beegden Bevrijd! - Music for Freedom

Zaterdag 16 November om 20:00u

Extra info:

Op zaterdag 16 november vindt in gemeenschapshuis ’t Leuke de muzikale totaalvoorstelling “Music for Freedom” plaats in het kader van het herdenkingsweekend “Beegden Bevrijd!”. Deze eenmalige uitvoering wordt verzorgd door Harmonie Crescendo met medewerking van de BigBandBeeg uit Grevenbicht.

 

De rode draad door het eerste deel van deze avond is het verloop van de oorlogsjaren in Beegden: de bezetting, het gewone dagelijkse leven, de onderduikers en razzia’s, de invasie in Normandië die zijn schaduw reeds vooruitwerpt, de doorstoot naar Zuid-Nederland, de bevrijding van het dorp en het land met alle festiviteiten en uiteraard de herdenking van de slachtoffers.

 

Harmonie Crescendo o.l.v. Martijn Pepels begeleidt tijdens dit eerste gedeelte ook enkele solisten. Violiste Janne Sars imponeert tijdens het gevoelige nummer uit de film “Schindler’s List” en de veelzijdige zangeres Marjolein Heijltjes zal enkele nummers zingen van Marlène Dietrich en Vera Lynn.  

De muziek wordt verrijkt met treffende beamerbeelden en de verhaallijn wordt op een bijzondere manier gebracht door Peet & Maan in de vorm van historische anekdotes en oorlogsmemoires.

 

Na een korte pauze wordt het bevrijdingsfeest in stijl voortgezet met een spetterend optreden van BigBandBeeg uit het Zuid-Limburgse Grevenbicht. Deze Bigband o.l.v. Richard Didden timmert momenteel flink aan de weg en is geregeld te horen op vele festivals en evenementen. Ook  Marjolein Heijltjes zal bij het optreden van de BigBandBeeg te beluisteren zijn in de naoorlogse swingnummers en gevoelige ballads.

 

De aanvang is om 20.00 uur en de zaal opent om 19.30 uur haar deuren

Voor “Music for Freedom” zijn entreekaarten à €7,50 te koop via Drogisterij Delissen-ATEP in Beegden of stuur een mail naar secretariaat@crescendo-beegden.nl

 

Terug naar het overzicht